No Limit Ships

ONTSTAAN & ONTWIKKELING

IT ALL STARTED WITH A DREAM!


Het bevredigende gevoel van een droom werkelijkheid zien worden. Ook jachtontwerper Evert Stel en jachtbouwer Piet Wierenga kunnen erover meepraten. In 1996 gingen de vrienden op vaartrip naar De Waddeneilanden, waar slecht weer hen noopte om aan te meren op Vlieland. Turend over De Waddenzee doemde ineens een reddingsboot van de KNRM op uit de onstuimige golven.

De blik die de vrienden uitwisselden, vertelde duizend woorden. De droom was geboren om een extreem zeewaardig schip te ontwikkelen. Zo duurzaam, zo betrouwbaar en zo veilig, dat het onder alle omstandigheden comfortabel uit kon varen. Hoe dan ook, waar dan ook, wanneer dan ook! Na enkele dagen meevaren met de KNRM kon de periode van tekenen, rekenen en testen beginnen.

In de overtuiging dat zich vanzelf een eigenaar voor hun schip zonder grenzen zou melden, zag jachtwerf No Limit Ships het levenslicht en ging de bouw van start. Het avontuur tegemoet!

THE DREAM CAME TO LIFE!


Een V-bodem over de hele romplengte en genoeg vermogen om de snelheid erin te brengen. Het koste bloed, zweet en tranen om op een stalen jacht die truc te laten slagen. Drie jaren van trial en error gingen er aan de doop van het demomodel Meander vooraf. Maar eenmaal te water, meldde een nieuwe eigenaar zich inderdaad razendsnel. Alleen kwam die uit een andere hoek dan verwacht.

De GasUnie wilde een pilot met Meander draaien als wachtschip op de Eems. Nadat Rijkswaterstaat tevreden vaststelde dat ‘het de boot was, die bij slecht weer het laatst naar binnen ging’, voeren de No Limits in de beroepsmarkt al snel de wereld over. Van Abu Dhabi tot Siberië profiteerden baggermaatschappijen, surveybedrijven en overheden van de onbegrensde mogelijkheden.

Ervaringen waardoor de werf haar demomodel succesvol door ontwikkelde en zich volledig kon richten op het oorspronkelijke doel: dromen waarmaken van avonturiers onder de pleziervaarders.